Serveis

Corals

Aquesta activitat està oberta a tots els alumnes des de 1r de primària a 4t d'ESO, que els agradi cantar i vulguin passar una bona estona fent música en grup. És una activitat de l'escola, que complementa la música escolar i és de caràcter voluntari i gratuïta.
La sra Bofill, fundadora de l'escola Santa Anna, ja des dels inicis va crear aquesta activitat per tal que tothom tingués l'oportunitat de cantar i per fer nens i nenes més sensibles. Sens dubte, cantar, és la manera més fàcil i engrescadora d'introduir-se en el món de la música. Tots els nens/es poden cantar, amb la veu més greu o més aguda, per això, si no hi ha una dificultat d'afonia crònica o lesió a les cordes vocals, tothom hi pot participar.
NO ES FA SELECCIÓ DE VEUS. Treballem a partir de l’ instrument més natural: la veu, que constitueix l’eina fonamental de treball en l’’aprenentatge de la música a través de les cançons, desenvolupant la sensibilitat, la musicalitat i l’expressivitat. Pensem que l'alumne que durant la seva infantesa i creixement participa d'una activitat coral i per tant, canta, és capaç de tocar un instrument com el piano o el violí amb més expressivitat i millor, ja que s'ha fet més sensible al so i ha exercitat més l'oïda.

Tenim 3 grups corals:
• PETITS (6-7anys) es correspon amb 1r i 2n primària. Treballen cançons tradicionals d’arreu i d'autor a una veu i s'inicien a la polifonia a través de canons senzills.
• MITJANS (8-10 anys) es correspon amb 3r, 4t i 5è primària. Treballen la polifonia més elemental a través de cànons i cançons a dues veus, en diferents idiomes, amb moviment o coregrafiades i cantates. A cada assaig es fan exercicis de respiració i emissió de la veu, previs a l'aprenentatge de les cançons.
• GRANS (11-16 anys) es correspon amb 6è primària i ESO. Treballen adaptacions de cançons actuals que responen als seus interessos personals, sobretot cançons de grups catalans i música actual en anglès.