Notícies

En record de Roser Soliguer i Valls

24 Gener 2020
Aquest dimecres 15 de gener ens deixava la Roser Soliguer i Valls, més coneguda com a senyora Bofill, fundadora de la nostra escola. La senyora Bofill ja feia més de vint anys que s’havia jubilat –més per necessitat que no pas per ganes, com solia dir- i és per això que moltes de les famílies actuals no la coneixien personalment. No la coneixien a ella, però sí que coneixen el seu llegat ja que no s’entén l’actual Escola Santa Anna sense la figura de la Roser Soliguer.
Nascuda l’any 1922, va educar-se a l’empara de l’Escola Blanquerna i de l’Institut Escola en un moment dolç de l’educació a Catalunya, immersa aleshores en un procés de renovació pedagògica, gràcies als nous aires que havia portat la República. La dictadura franquista va tallar de soca-rel els aires d’innovació i el panorama educatiu del país va entrar en un període fosc i trist.
Es va casar amb el filòsof Jaume Bofill i Bofill, fet que li permetrà aprofundir en l’humanisme de base cristiana.
L’any 1953, quan va arribar el moment que els seus fills anessin a escola i veient que els centres educatius d’aleshores no educaven com ella creia que s’havia de fer, va decidir fundar una escola. Naixia així la nostra escola amb l’assessorament pedagògic d’Alexandre Galí, que durant molts anys va traçar la línia pedagògica de Santa Anna, i d’Artur Martorell. Va dirigir l’escola fins l’any 1998 en què fou substituïda per la Montserrat Colom.
“Formar ciutadans actius, que pensin i actuïn sense obeir consignes”, “El sentit comú hauria de ser la principal línia pedagògica d’una escola”, “Hem de fer una escola viva que no doni les coses fetes als infants ja que sinó perden l’interès”, “L’escola depèn de la societat i difícilment hi pot fer res; s’ha d’adaptar als canvis que van sorgint”... són algunes de les màximes que solia dirigir a mestres i famílies i que hem intentat mantenir fins als nostres dies.
Avui estem tristos perquè la senyora Bofill ens ha deixat però estem contents perquè hem aconseguit preservar el seu llegat i mantenir la volgudament petita escola que ella va fundar. Els que encara som a l’escola i vam tenir la sort de compartir la nostra tasca amb ella, els exalumnes, les antigues famílies, totes les persones que han treballat a Santa Anna... la recordarem sempre com la dona forta, emprenedora, enamorada de la seva feina i de la seva família que va ser.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de cookies