Quina és la funció del consell escolar als centres concertats?
Les funcions del Consell Escolar les podeu consultar al portal d’Ensenyament de la Generalitat:
http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/centres-serveis-educatius/centres/consells-escolars-centres/centres-privats-concertats/
Són principalment funcions vinculades a la designació, contractació o cessament de docents, processos d’admissió, compliment de les normes acadèmiques, aprovació de pressupostos, resolució de conflictes escolars, participació i assessorament en la línia pedagògica del centre, etc.
Quina és la composició del Consell Escolar?
•El director/a del centre
•Tres representants del titular del centre.
•Quatre representants del professorat.
•Quatre representants dels pares i les mares, elegits per ells i entre ells.
•Dos representants de l’alumnat elegit per ells i entre ells, a partir del primer curs d’educació secundària obligatòria.
•Un o una representant del personal d’administració i serveis.
Les persones del consell escolar són elegides per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.
Què vol dir ser representant dels pares i mares al consell escolar?
Els consells escolars de centre permeten la participació de les famílies en el govern dels centres.
Les mares i pares representants al consell opinen, aproven, avaluen i elaboren propostes per a la millora del funcionament del centre educatiu.
La seva participació en el consell escolar vol dir, també, fer una tasca de representació. Això significa que, com a membres del consell, la seva participació no és a títol individual sinó en representació de totes les famílies, donant veu a les seves peticions, preocupacions i iniciatives.
Per aquest motiu han d’informar la resta de mares i pares o tutors legals sobre tots els assumptes que es tracten en el consell, però també han de recollir les propostes i opinions de la resta de famílies i portar-les al consell escolar.