Consell Escolar

Balanç Consell Escolar

25 Novembre 2021
Balanç d’una intensa etapa al Consell Escolar

Després de cinc anys – un d’ells ‘extra’ degut a la pròrroga per la COVID – finalitza la nostra etapa al Consell Escolar de l’Escola Santa Anna, uns anys que hem compartit primer amb la Sara Oró, l’Anna Garcia i la Mireia Sabaté i després amb la Blanca Oliveras i el Bernat Puigtobella.

Com sempre han fet tots els nostres companys i companyes del Consell, hem intentat fer de pont entre les famílies i l’escola, recollint inquietuds i peticions de tot tipus- relacionades amb les classes, les activitats i sortides, els horaris, les tecnologies, la sostenibilitat a l’escola, el menjador o la piscina - i retornant el més aviat possible una solució o una resposta. I sempre mirant de fer-ho amb la màxima discreció.

També hem procurat impulsar projectes com el voluntariat al “Banc dels Aliments”, el Camí Amic o les xerrades dirigides als pares i mares sobre temes d’interès en cada moment.

Amb la irrupció de la COVID, malgrat el confinament i les pantalles, hem posat el nostre esforç en continuar fent d’enllaç entre les famílies i l’escola, un període molt intens en el que tot era desconegut i ningú tenia cap manual.
No sé si en aquell moment vàrem aconseguir dur a terme la nostra funció però en aquelles circumstàncies tan excepcionals la nostra voluntat va ser sempre mirar de trobar solucions a cada situació que ens sobrevenia i, sobretot, estar sempre disponibles tant per als pares i mares com per a la resta de companys del Consell Escolar.

Formar part del Consell és una experiència molt enriquidora ja que ofereix la possibilitat de poder participar en una petita part del dia a dia de l’escola, i conèixer ‘portes endins’ la complexa realitat que significa gestionar un centre educatiu, i més avui en dia.

Així que no podem més que estar agraïts per la confiança que ens vàreu donar en el seu dia i per la tasca conjunta de tots els membres de l’actual i dels diferents Consells, una tasca poc visible però que tothom fa amb gran rigor i responsabilitat.

I finalment ens agradaria agrair el suport de tots els professionals de l’escola, des del personal de secretaria o administració fins a tots els docents i membres de l’equip directiu. Perquè en aquests anys al Consell, també hem pogut constatar una cosa: totes les decisions que es prenen des de l’escola, siguin o no populars, políticament correctes, arriscades o a vegades fins i tot no compartides, tenen un únic objectiu: triar sempre la millor opció pels nostres fills i filles.

Oriol Serra i Sílvia Ramón-Cortés, membres del Consell Escolar de Santa Anna